07 jun 2017

ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU DIJELA SAOBRAĆAJNICE UZ PLANIRANO ŠETALIŠTE RISAN - PERAST

Izvođenje konstruktivnih radova na izgradnji pješačke staze na potezu od Risna do Perasta završeno je u utorak, 06. juna 2017. godine. Oštećene kolovozne trake uz šetalište juče su asfaltirane i time je u potpunosti završena II faza izgradnje ove investicije. Posebno se vodila pažnja kako od strane Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, tako i od starne izabranog izvođača, da radovi budu završeni prije početka glavne turističke sezone, uzimajući u obzir povećanu frekventnost tog dijela obale . Završeno je i iscrtavanje bijele linije, odnosno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije duž cijele dionice radova.

Trenutno je u toku i tenderski postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje naredne, III faze radova koja predviđa izradu javne rasvjete cijelom dužinom puta u dužini od 2,1 kilometar. Početak ovih radova može se očekivati na jesen 2017. godine.


Tokom 2018. godine očekujemo i završne radove na izradi trotoara (pješačke staze) cijelom dužinom, postavljanje ivičnjaka, popločavanje, postavljanje ograde, zaštitnih bankina, urbanog mobilijara i drugih pratećih sadržaja predviđenih Glavnim projektom. Projekat predviđa i dva stajališta za parking, odmor i panoramsko razgledanje obale. Staza je prevashodno namjenjena šetačima i rekreativcima, a može poslužiti i kao biciklistička staza.
Ukupna vrijednost investicije iznosiće preko 500.000,00 eura, a u cjelosti je finansira Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.


Integralnim upravljanjem crnogorskom obalom i kontinuiranim investiranjem Javno preduzeće iz godine u godinu ulaže napor da najdragcjeniji pojas crnogorskog promorja izgradi i uredi po najvišim evropskim standardima i time značajno unaprijedi kompletan ambijent i turističku ponudu u svim primorskim opštinama.

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates