23 novembar 2017

Predstavnici Sekretarijata Konvencije o biodevrzitetu (CBD) u Crnoj Gori

U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, predstavnici Sekretarijata Konvencije o bidevrzitetu (CBD) borave u Crnoj Gori sa ciljem ocjene Strategije biodiverziteta 2016-2020 (NBSAP) koju je Vlada Crne Gore usvojila u januaru 2016. godine. Eksperti iz ovog Sekretarijata, sa predstavnicima raznih zemalja, koji se bave ovom oblašću, nakon razgovora sa crnogorskim institucijama će dati svoje mišljenje, sugestije i smjernice za poboljšanje same Strategije.

Predstavnici Sekretarijata i institucija Ugande, Šri Lanke, Finske i EU, juče su bili u posjetu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom. Ovom prilikom bilo je razgovora o upravljanju obalom Crne Gore, zaštićenim područjima na obali i uspostavljanju budućih zaštićenih područja u moru. Posebno interesovanje eksperata bilo je za rezervat prirode „Tivatska Solila“, monitoring biodiverziteta na ovom području, investicije i buduće planove razvoja samog rezervata.

Ova posjeta je jako značajna kako za Javno preduzeće tako i za ostale institucije Crne Gore, jer kroz iskustvo raznih zemalja, doprinosi poboljšanju i jačanju Strategije biodiverziteta, te pomaže boljem očuvanju i zaštiti flore i faune Crne Gore.

 

DSC 0031

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates