22 mart 2018

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore učestvovao na Regionalnoj konferenciji o preduzetništvu u turizmu

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o preduzetništvu u turizmu koja je danas održna u Hotelu Plas u Petrovcu.
Jelušić je uzeo učešće u Panelu pod nazivom „Finansiranje i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta - dugoročni podsticaj od strane države za razvoj turističke privrede“, u okviru koje je prezentovao podsticaje Javnog preduzeća za razvoj kupališnog i nautičkog turizma u Crnoj Gori. Fokus njegovog izlaganja bila je prezentacija modela privatno - javnog partnerstva sa zakupcima morskog dobra kojima Javno preduzeće kroz plansku i zakonsku regulativu pruža priliku da investiraju u unapređenje obalne infrastrukture i povećanje plažnih kapaciteta, a koja nakon isteka zakupa ostaje u vlasništvu države.

Pored Jelušića u panelu su učestvovali Tomislav Momirović, predsjednik kompanije Mona, Srbija, Luka Bulatović, izvršni direktor kompanije Explorer D.O.O. Kolašin, Rasim Bajrović, vlasnik hotelske grupacije „Europe“ Sarajevo i predstavnica CKB banke.

Konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore i Ambasadom Crne Gore u Beogradu i uz podršku kompanije Visa.

Кonferencija je okupila preduzetnike iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

 

reg kof foto

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates