20 april 2018

Dan Planete Zemlje obilježen u opštinama Herceg Novi i Bar

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je danas nastavilo sa obilježavanjem međunardonog Dana Planete Zemlje, i to akcijama u opštinama Herceg Novi i Bar.

U Herceg Novom, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca“, realizovana je akcija "Neka cvijeta naša Planeta", u okviru koje je očišćena dječija plaža i plaža prilagođena licima sa invaliditetom ispred prve faze instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu. U sklopu ove akcije organizovan je i maskenbal, u okviru kojeg su djeca na kreativan način prenijela poruke o značaju očuvanja Planete Zemlje.

Na području opštine Bar, u saradnji sa Izviđačkim odredom “24. novembar”, održana je akcija uklanjanja otpada sa gradske plaže na potezu od gradske marine do ušća rijeke Željeznice u more. Paralelno sa akcijom čišćenja, radnici sektora “Zelenilo” d.o.o. za komunalne djelatnosti Bar su na prostoru šume Lekovića izvršili uklanjanje oštećenih borovih stabala i košenje terena.
U ovim akcijama učestvovao je veliki broj djece iz obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i predstavnici lokalnih institucija, preduzeća i organizacija.

Obilježavanje Dana Planete Zemlje nastaviće se i u narednim danima i to, sjutra, 21. aprila, aktivnostima na području zaštićenog prirodnog dobra “Solila” u Tivtu, i na obali desnog kraka Bojane u Ulcinju. Na sami Dan Planete Zemlje, 22. aprila, realizovaće se aktivnosti u Risnu, opština Kotor, kao i aktivnosti na čišćenju Velike plaže u Ulcinju.

 

Herceg Novi

dafgag

gaegewg

hfsdfh

 

 

Bar

gsge

gsgsw

hrfjh

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates