24 april 2018

Dan Planete Zemlje - Tivat, Kotor i Ulcinj 2018

Obilježavanje Dana Planete Zemlje nastavilo se i u danima vikenda. Tim povodom Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u subotu 21. aprila na području prirodnog rezervata “Solila” u Tivtu, organizovalo Dan otvorenih vrata za sve ljubitelje prirode. U okviru ovog događaja, organizovana je akcija čišćenja područja, obilazak rezervata za sve posjetioce, posmatranje ptica, kao i niz aktivnosti sa najmlađim posjetiocima. Učenici OŠ “Drago Milović” učestvovali su u radionici sa temom “Kako bih ja prostorno uredio Solila”, te naučili kako se vrši monitoring i evidencija prisutnih ptica u ovom rezervatu. Za najmlađe učesnike organizovana je radionica pravljenja životinja od papira origami tehnikom, bojanje i crtanje ptica.

 

kgzlou

jff

kzlzl

lučih ž

gsgs

Istog dana, u Opštini Ulcinj, u saradnji sa NVO “Zeleni korak” organizovana je akcija čišćenja puta pored desnog kraka rijeke Bojane od mosta do plaže i restorana Ivana. Tom prilikom sakupljao se otpad i krčio put od obraslog rastinja. Akciji su se pridružiti predstavnici NVO “Bojana”, lokalni ribari, turisti, građani i ostali.

 

vss

hdd

 

U nedjelju, 22. aprila, Javno preduzeće je u saradnji sa NVO “Naša akcija” iz Kotora, realizovalo akciju čišćenja Risanske obale. U akciji je učestvovalo oko 80 omladinaca iz raznih krajeva Crne Gore - Kotora, Risna, Bijelog Polja, Tivta, Podgorice, Cetinja i Nikšića. U ovoj akciji sakupljena je velika količina otpada, i tom prilikom očišćen je značajni dio Risanske obale. Akciji su se pridružili: planinarski klub “Vjeverica”, triatlon klub Kotor, kulturni centar "Nikola Djurković ", JU OS "Veljko Drobnjaković , Fondacije Kotorskog festivala za djecu, TO “Kotor” i NVO “Koltrina” i doo "Komunalno - Kotor". Posebnu pomoć u transport otpada sa nepristupačnih lokacija pružio je kotorski ribar Zlatko Matijević.

 

faaf

affa

wfa

 

Istog dana, u Ulcinju, Javno preduzeće je u saradnji sa kompanijom Karisma Hotels & Resorts, organizovalo akciju čišćenja dijela Velike plaže, sa posebnim akcentom na područje ispod bivšeg Hotela „Olimpic“. Ovoj akciji su se pridružili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, veliki broj volontera iz svih krajeva Crne Gore, lokalne NVO organizacije, građani Ulcinja i Bara.

 

hnrhr

člj

 

 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates