11 maj 2018

Nastavljeni radovi na na izgradnji i uređenju šetališta Žukotrlica u Baru

Kroz saradnju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštine Bar krajem aprila ove godine nastavljeni su radovi na izgradnji šetališta Žukotrlica u Baru, postavljanje betonskih ploča i ambijentalno uređenje ovog primorskog naselja. Shodno projektu šetalište se popločava sivim behaton pločama dimenzija 30x30x6 metara, a da bordure i šara tamno sivim pločama istih dimenzija. Izvođač radova je do danas izvršio popločavanje 1/3 šetališta.

U okviru ove faze predviđena je i izgradnja betonskog potpornog zida dužine 240 metara kao i nastavljanje igradnje postojećeg parapetnog betonskog zida i oblaganje gornje površine zida obrađenom daskom. U okviru ove faze planirnao je i postavljanje 6 tuš baterija sa po tri tuša, kao i postavljnje 12 kabina za presvlačenje i 3 kule za spasioce. Isto tako planirana je i izgradnja dječjih i sportskih igrališta.

Završetak radova na poločavanju šetališta očekuje se prije početka glavne turističke sezone 2018. godine.

Navedeni posao je dogovoren Sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje i parternog uređenja šetališta i plaže na lokaciji Žukotrlica u Baru između Javnog preduzeća i Opštine Bar. Aneksom I Sporazuma o zajedničkom finansiranju definisano je da ukupna vrijednost radova iznosi 378.250,00 eura, a u iste je u potpunisti finasiralo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Opština Bar je sprovela tenderski postupak za izbor izvođača radova kada je izabrana firma „Kalamper„ d.o.o. iz Bara, koja je 2013. godine otpočela i izvela radove na izgradnji tri toaleta, izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju niskonaponskog kabla.

Za ove radove utrošeno je 164 358,00 eura, dok su preostala sredstva u iznosu od 213. 894,00 eura namjenjena za ambijentalno i funkcionalno uređenje šetališta koje je u toku.

 

wrrq

qtgq

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates