17 septembar 2018

Uspješno realizovana akcija čišćenja plaže u Buljarici

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u subotu 15. septembra aktivno učestvovalo u obilježavanju, drugog po redu “Interenacionalnog dana čišćenja obale”, koji je u Crnoj Gori koordinisan od strane NVO “Zero waste Montenegro”.

Zaposleni u JP “Morsko dobro” organizovali su akciju čišćenja plaže u Buljarici, i tom prilikom, pored sakupljanja otpada, za najmlađe volontere realizovali “Eco takmičenje”, u okviru kojeg su djeca presovala limenke uz pomoć bicikla za reciklažu, a od čepova sakupljenih na plaži odigrala igre “Čep basket” i “Potraga za čepom”. Akciji u Buljarici su se, na poziv JP “Morsko dobro”, priključele budvanske organizacije NVO “Green Net – Zelena Mreža”, NVO “Porat Pizana Budva”, NVO “Čep za život lijep”, Fondacija “Recan”, kao i preduzeće “Komunalno” d.o.o. Budva.

Na inicijativu zaposlenih u Javnom preduzeću iz Krtola, tamošnji mještani su kao doprinos “Internacionalnom danu čišćenja obale” organizovali akciju čišćenja obale u Krašićima, i tom prilikom sakupili oko 20-tak vreća otpada.
JP “Morsko dobro” je finasijski i logistički podržalo sam projekat, a akcije su uspješno sprovedene i u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Novom.

 

IMG 0525

IMG 0527

IMG 0528

IMG 0530

IMG 0529

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates