25 oktobar 2018

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na 7. Međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Zdravstveni turizam - Put u podizanje konkurentnosti turističkog proizvoda”

Pomoćnik direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Rajko Malović učestvovao je na 7. Međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Zdravstveni turizam - Put u podizanje konkurentnosti turističkog proizvoda” koja je 22. i 23. oktobra održana u Budvi.

Konferencija je okupila mnoge domaće i inostrane stučnjake, operativce i konsultante iz oblasti medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji su zajednički diskutovali o ključnim pitanjima i fazama unapređenja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Malović je govorio u okviru panela “Zdravstveni turizam kao strateška grana turističkog razvoja - uloga lokalne i državne administracije u organizaciji i promociji”. Tom prilikom Malović je rekao da je Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore aktivni učesnik u izradi državne Strategije razvoja zdravstvenog turizma.

Malović je naveo da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izradilo Program unapređenja morskog dobra (održivo upravljanje plažama u Crnoj Gori) sa ciljem davanja jasnih smjernica za izradu podzakonskog akta o uređenosti, opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta.

Predmetnim Programom Javno preduzeće je obuhvatilo i kupališta sa prirodnim ljekovitim faktorima i wellness sadržajima, čiji će razvoj doprinjeti prepoznatljivosti konkurentnosti zdravstvenog turizma na regionalnom i globalnom nivou.

 

IMG 1425

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates