31 januar 2019

Okrugli sto o posebnom rezervatu prirode "Tivatska solila"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Opštinom Tivat organizuje Okrugli sto o posebnom rezervatu prirode "Tivatska solila" koji će se održati u petak 01. februara 2019. godine u Skupštinskoj sali Opštine Tivat, sa početkom
u 10:00 časova.

Na okruglom stolu biće predstavljen značaj i položaj RAMSAR konvencije u legislativi Crne Gore, primjeri upravljanja močvarnim staništima u korist prirode i čovjeka, kao i najnoviji rezultati istaživanja biodiverziteta koja su na području Solila sprovedena tokom 2018. godine.

Međunarodni dan močvarnih staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, sa ciljem da se promoviše značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su upisana na RAMSAR Listu močvarnih staništa od međunarodnog značaja. Na ovoj listi nalaze se dva močvarna područja iz Crne Gore: Nacionalni park "Skadarsko jezero" i Posebni rezervat prirode "Tivatska solila".

 

Preuzmite agendu: Agenda 010219

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates