25 april 2019

Završeni radovi na pristaništu / rivi „Muo“ u Kotoru, počenje sanacija pristaništa (kod Lanterne) u Baošićima

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je protekle godine izvršilo sanaciju 5 objekata obalne infrastrukture i to: Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima i pristaništa u uvali Žanjic u opštini Herceg Novi,  potom pristaništa – ponte u Stolivu i  pristaništa – rive Muo u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat. 
 
Ove sedmice je završena sanacija pristaništa- rive Muo u Kotoru. Radovi su obuhvatili čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima. 
Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku uložena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura. 
 
Nakon pristaništa Muo,  pristupiće će se poslednjoj fazi realizacije projektata - sanacija objekata obalne infeastrukture za tekuću godinu, kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru. 
Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke. 
 
Izvođač radova na reknstrukciji pristaništa u Boki je firma „Đokić group“ d.o.o. a ukupna opredjeljena sredstva za sanaciju  svih pristaništa iznose 162.500,00 €.
 
 
20190418 125450
 
MUO 1
 
20190418 125410
 
 
 
 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates