11 jun 2019

Studenti biologije sa Karl Franc Univerziteta u Gracu i Ludvig Maksimilijan u Minhenu posjetili Posebni rezervat prirodne “Tivatska Solila”

Studenti biologije sa Karl Franc Univerziteta u Gracu i Ludvig Maksimilijan u Minhenu, u pratnji svojih profesora Christiana Berga i Silke Werth, juče su posjetili Posebni rezervat prirodne “Tivatska Solila”. Oni su u sklopu svoje botaničke ekskurzije u posjeti Crnoj Gori, a cilj je upoznavanje sa florističkim i vegetacijskim specifičnostima ovog područja, a među njima i florom Solila.

Ekskurziju je vodila prof. Danijela Stešević sa Univertiteta Crne Gore, a u ime upravljača, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, studentima se obratio biolog Nemanja Malovrazić. On je prisutne upoznao sa osnovnim predionim, biološkim, kulturno-istorijskim vrijednostima ovog predjela, ali i aktuelnim projektima zaštite priobalja koje Jano preduzeće realizuje.

Studenti biologije iz Austrije i Njemačke, i narednih dana će boraviti u Crnoj Gori, i imati priliku da upoznaju prirodne ljepote naše zemlje.

 

IMG 1978

IMG 1979

IMG 1984

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates