17 decembar 2020

RASPISAN TENDER ZA UREĐENJE ŠETALIŠTA U PRŽNU

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je javni poziv za izvođenje radova popločavanja, hortikulturnog i prakovskog uređenja obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno. Javni poziv raspisan je za I fazu radova od hotela „Maestral“ do krajnjeg istočnog dijela Pržna.

Otvaranje ponuda zakazano je za 15. januar 2021. godine, a izabrani izvođač radova će imati rok od 90 dana da završi radove uređenja šetališta.

Vrijednost ovih radova je 200.000 € sa uračunatim PDV-om, dok je za drugu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u Planu korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo još 165.000 €.

Projektom je planirano da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a na proširenju po sredini šetališta biće ugrađen mozaik po ideji umjetnice Mirjane Mime Mitrović.

Kandelaberi i parkovski mobilijar radiće se u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju. Ovim tenderom predviđena je i sadnja palmi - Washingtonia filifera i aktivnih višegodišnjih grmova vrste Callistemon.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ovom prilikom zahvaljuje mještanima, ugostiteljima i predstavnicima MZ Sveti Stefan koji su podržali projekat i bili aktivni učesnici u izradi Idejnog rješenja i projektne dokumentacije koja je prethodila raspisivanju tendera za uređenje Pržna.

 

przno 22

przno 11

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates