18 januar 2021

POZIV LJUBITELJIMA SOLILA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, upravljač posebnog rezervata prirode „Tivatska solila“, poziva ljubitelje prirode da dostave svoje autorske fotografije i na taj način učestvuju u izboru za najbolju fotografiju uslikanu na području rezervata „Solila“ u okviru jedne od tri kategorije:

1. „Najbolji selfi“
2. „Uhvatio sam pticu (fotoaparatom)“
3. „Priča sutona“

U ovom takmičenju mogu učestvovati svi ljubitelji prirode sa autorskim fotografijama koje se dostavljaju u originalu, u JPG formatu, maksimalne veličine 5 MB.

Jedan kandidat može učestvovati sa najviše 3 fotografije i to sa po jednom fotografijom u svakoj od 3 katagorije.

Fotografije se mogu slati najkasnije do 27.01.2021. godine do 15:00 časova, na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa naznakom „Takmičenje za najbolju fotografiju u kategoriji Najbolji selfi/Uhvatio sam pticu (fotoaparatom)/Priča sutona“.

Prilikom slanja fotografija u email-u je potrebno napisati sledeće informacije: naziv fotografije, kategoriju u okviru koje se fotografija takmiči, ime i prezime, adresu i broj telefona takmičara.

Selekciju pristiglih fotografija izvršiće Služba za održivi razvoj JP Morsko Dobro, a glasanje za najbolju fotografiju u svakoj od kategorija biće organizovano od 29. 01..2021 godine u 10:00 časova do 01.02.2021. godine u 10:00 časova i to glasanjem (brojem dobijenih „like“ oznaka) na Facebook stranici rezervata „Tivatska solila/Tivat saline.

Najbolje fotografije u svakoj od kategorija biće objavljene 02. 02. 2021. godine na Facebook stranici rezervata „Tivatska solila/Tivat saline“, Instagram profilu rezervata „rezervat_prirode_solila“, kao i na sajtu Javnog preduzeća za upravljanje morksim dobrom www.morskodobro.me.

Svjetskog dan vlažnih (močvarnih) staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, sa ciljem sa se promoviše značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su upisana na RAMSAR listu vlažnih staništa od međunarodnog značaja. Posebni rezervat prirode „Tivatska solila“ od 2013. godine upisan je na RAMSAR listu. U Crnoj Gori pored Solila RAMSAR područja su i Nacionalni park „Skadarsko jezero“ i Park prirode „ Ulicinjska solana“.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa je „Močvare, voda i život“.

 

Snipiing tools poster

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates